
Nieuwsbrief April
Share
De vierde nieuwsbrief van dit jaar
In deze maandelijkse nieuwsbrief nemen we jullie mee in de ontwikkelingen van de afgelopen tijd en kan je lezen wat we nog allemaal gepland hebben voor de komende periode.
Prijsveranderingen
In onze voorgaande nieuwsbrief gaven we al aan dat de prijzen zouden wijzigen per 1 mei. Die datum is inmiddels achter de rug en we kunnen gelukkig melden dat de aanpassingen zowel omhoog als omlaag zijn. De verhogingen zijn slechts enkele procenten en voor de liefhebbers van truffel is het goed nieuws dat die aroma’s vanaf 1 mei dezelfde prijzen hebben als alle andere smaken. Zowel de flesjes van 250 ml als de schattige blikjes van 150 ml zijn dus iets goedkoper geworden.
Biologische Extra Vierge online verkrijgbaar
De serie Antica Tuscia van Frantoio Battaglini is inmiddels verkrijgbaar in de online winkel. Deze biologische extra vierge olijfolie wordt gemaakt van olijven die volledig volgens Europese eisen van biologische landbouw worden geteeld en verwerkt. Iedereen die de uitzending over olijfolie van het programma “keuringsdienst van waarde” heeft gezien kunnen we geruststellen. De olijven komen uit boomgaarden in het gebied rondom Bolsena en we hebben de garantie van de familie Battaglini dat deze volledig volgens de eisen van biologische extra vierge worden verwerkt en geproduceerd als 100% echte, smaakvolle biologische extra vierge olijfolie. Er wordt niks gemengd, chemisch behandeld of aangelengd en dat proef je.
Deelname internationale competitie
De spanning stijgt want onze extra vierge olijfolie wordt op 6, 7 en 8 mei door keurmeesters van de AIOOC getest op ingrediënten, samenstelling, smaak, kleur en alles wat extra vierge olijfolie zo bijzonder maakt. Daarna volgt er nog een test met verwerking door een select gezelschap van chefs en dan weten we in juni of we in de prijzen zijn gevallen. Duimen dus dat we goed uit de bus komen en dat we mogen communiceren dat we op een prachtige plaats geëindigd zijn.
Welkom nieuwe partners
Nog meer spannend nieuws over de grote en bekende winkel in visspecialiteiten. Daar hebben we onze biologische extra vierge olijfolie inmiddels afgeleverd en de eigenaar is gestart met diverse testen bij verschillende lage temperaturen om de kwaliteit en bruikbaarheid van onze olijfolie te beoordelen. We wachten nieuwsgierig af en hopen op een goede uitkomst en een nieuwe, prettige samenwerking die we dan via onze socials bekend zullen maken.
De eigenaresse van Claudine Culinair heeft de stap gezet om bij diverse van haar activiteiten onze olijfolie in te zetten. Daarbij gebruikt zij zowel de pure extra vierge alsmede enkele varianten met Italiaanse kruiden om gerechten perfect op smaak te brengen. Uiteraard zijn we blij met haar keuze en we wensen iedereen een bijzondere belevenis toe bij Claudine.
Het stopt daar niet, want ook bij Dionne gaat Culinair kan je terecht voor ontzettend leuke workshops met bijzondere thema’s en nog heel veel meer. Dat kan je allemaal zien op haar website. We raden iedereen aan om eens een kijkje te nemen, natuurlijk ook omdat je daar dan weer kan genieten van gerechten met onze heerlijke olijfolie.
Heet van de naald mogen we melden dat van Gerven Asperges enkele dagen geleden een bestelling heeft geplaatst voor premium extra vierge en enkele varianten met Italiaanse kruiden, die uiteraard bijzonder goed passen bij de overheerlijke gerechten die je met asperges kunt maken. Als je daar binnenkort in de buurt bent raden we je aan om eens binnen te lopen voor een culinaire oriëntatie.
Nieuwe productlijn op basis van olijfolie
Op onze website melden we diverse aspecten die aan het gebruik van olijfolie gekoppeld zijn. Onze gezondheid wordt op diverse manieren ondersteund en bevorderd. Misschien minder bekend is dat ook voor de uiterlijke verzorging nog steeds veelvuldig gebruik wordt gemaakt van olijfolie als basisingrediënt. Bij Battaglini verwerkt men de extra vierge olijfolie tot producten voor de verzorging van gezicht, lichaam en voor de reiniging daarvan. De reden hiervoor is omdat van oudsher al diverse positieve effecten van olijfolie voor huidverzorging bekend zijn die het gebruik verklaren.
- Hydratatie en zachtheid: Olijfolie kan je huid hydrateren en zacht maken. Het aanbrengen van een dun laagje olijfolie zorgt ervoor dat je huid soepel blijft en uitdroging wordt voorkomen.
- Antioxidanten: Olijfolie bevat antioxidanten, zoals vitamine E, fytosterol en polyfenolen. Deze antioxidanten helpen bij het bestrijden van huidveroudering. Extra vierge olijfolie is de beste basis omdat het alle belangrijke voedingsstoffen bevat.
- Reiniging: Je kunt olijfolie gebruiken om je huid te reinigen. Meng ongeveer 1 eetlepel olijfolie met ½ theelepel zout of suiker om een natuurlijk scrubmiddel te maken. Breng het aan op je gezicht en spoel het af met warm water. Suiker is zachter dan zout, dus gebruik suiker als je een gevoelige huid hebt1.
Wij zijn erg benieuwd of onze klanten en lezers al bekend zijn met het gebruik van cosmetische producten op basis van olijfolie. Daarom zullen we binnenkort een poll uitsturen onder onze volgers die uiteraard gedeeld mag worden. Daarnaast nodigen we iedereen uit bevindingen en ervaringen of vragen te delen via onze contactknop of via de sociale media waarop we te vinden zijn.
Tenslotte
We moedigen uiteraard iedereen die tevreden is aan om dat te laten weten via bijvoorbeeld Trustpilot en Google. Verder nodigen we iedereen uit om bij te dragen aan onze nieuwsbrieven en publicaties met eigen ideeën, recepten en opmerkingen via de contactknop of onder de blogs.
Een gezonde, gezellige en succesvolle tijd toegewenst door het team van Battaglini Nederland!