
Goed bewaard geheim
Familietraditie
Onze passie voor Italië en mooie gerechten hebben ons er begin 2023 toe aangezet om hoogwaardige olijfolie te gaan importeren van het familiebedrijf Battaglini.
Dit bedrijf produceert al drie generaties olijfolie volgens een traditioneel proces. Alle olijven worden met de hand geplukt en binnen 24 uur koud geperst. De verticale pers is een inmiddels gepatenteerde uitvinding van een familielid.
Met deze werkwijze wordt heel zuivere olie gewonnen, met een zeer lage zuurgraad en zachte, rijke smaak. Ook de omgeving waarin de boomgaarden van de familie zich bevinden is bepalend voor de hoge kwaliteit en bijzondere smaak.

Rijke historie
Ideale locatie
Het meer van Bolsena is een historisch relevante plaats in
Midden Italië. De aanwezige lavagronden zijn rijk aan minerale bestanddelen en er heerst een zeldzaam mild microklimaat. Dat zijn ideale omstandigheden voor de teelt van zeer vruchtbare olijfbomen.
In deze natuurlijke omgeving beheert de familie Battaglini zorgvuldig haar ruim 12 hectare historische olijfgaarden met mooie namen zoals Poggio sala en Monte Segnale.
Er wordt continue aandacht besteed aan het snoeien en
de vegetatieve ontwikkeling, om zo de beste rijping te behouden van de vruchten waaruit de extra vergine olijfolie wordt geperst. De geteelde rassen zijn allemaal
autochtoon, zoals de Caninese , Leccino , Moraiolo en Frantoio

Italiaanse passie
Dromen en Ambitie
Toen Nazzareno Battaglini in 1935 zijn eigen olijventeelt bedrijf begon, hoopte hij dat dit het begin zou zijn van werk en ontwikkeling voor meerdere generaties van zijn familie.
Die hoop heeft hij omgezet in constante verbetering van de olijfgaarden en de inzet van een bijzondere oliemolen. Deze molen is inmiddels referentiepunt van absolute kwaliteit en betrouwbaarheid in de Bolsena regio.
Zoon Bruno bewaakt de productie en kleinzonen Andrea
(professionele proever) en Stefano (landbouwkundig adviseur en maaltechnicus) zorgen voor de nationale en internationale waardering van BATTAGLINI. Behoud van de traditionele kenmerken van vakmanschap gaan hand in hand met uitmuntende bedrijfsvoering en producten.
Het is dan ook terecht dat elk jaar vele prijzen en waarderingen in ontvangst worden genomen.

Respect voor de natuur
Duurzaam
Goede olijfolie maak je van eerste persing van goede olijven die met de hand worden geplukt. Het hele bedrijf en het proces van oogst tot verwerking hebben een duidelijke focus op respect voor de natuur en ecologisch duurzame praktijken, die inmiddels aantoonbaar succesvol zijn.
De geschiedenis van Frantoio Battaglini toont een reeks van avantgardistische keuzes. Sinds 1976 worden de kuilen van de olijven gebruikt om de warmwaterproductie in de fabriek te voeden en het afvalwater wordt opnieuw gebruikt voor voeding en irrigatie in de landbouw.
Sinds 2010 produceert de fabriek zijn eigen elektriciteit, dankzij een fotovoltaïsch systeem dat in alle operationele behoeften kan voorzien. Het gebruik van etiketten op gerecycled papier is inmiddels standaard geworden.