Hollands glorie

Gezonde voeding

Olijfolie wordt al duizenden jaren gebruikt. Naast smaakvol voedingsmiddel werd de olie ook beschouwd als kostbaar
ruilmiddel, een natuurlijk medicijn en als brandstof voor fakkels en lampen.

Onderzoek naar olijfolie bevestigt dat het effect heeft op het normaliseren van bloeddruk en het cholesterolgehalte in de bloedbaan. Het is ook bewezen dat diëten op basis van olijfolie een heilzaam effect hebben op de behandeling van insuline-resistente ziekten.

De positieve effecten op de spijsvertering zijn welbekend. Enkelvoudig onverzadigde vetzuren stimuleren de beweging van de maagsappen en ze hebben ook belangrijke effecten op de galblaasfunctie.

Fijn dat lekker ook zo gezond kan zijn.

Ingrediënten

Puur Natuur

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van olijven uit eigen boomgaarden die met de hand geselecteerd en geplukt worden. Tijdens de persing en het afvullen worden geen ingrediënten toegevoegd.

Voedingswaarde

per 100 ml product:

  • Vitamine E 12 mg
  • Energie   899 kcal
  • Vetten 94 gram, waarvan:
  • 66 gram enkelvoudig onverzadigd
  • 14 gram meervoudig onverzadigd
  • 14 gram verzadigd
  • Vezels 0 gram
  • Suikers   0 gram
  • Proteïne 0 gram
  • Zout       0 gram

Kenmerken 

  • Fruitige en intense smaak
  • Peperige afdronk
  • Evenwichtige bitterheid
  • Diepgroene kleur
  • zuurgraad < 0,2%
Naar de winkel

smakelijk

Voor iedereen

Omdat olijfolie uitsluitend bestaat uit de olie van geperste olijven kan het worden toegepast in alle recepten en menu's.

Mensen die vanwege hun allergie rekening moeten houden met het gehalte aan suiker, zout, allergenen of gluten in hun voeding kunnen zonder zorgen gebruik maken van olijfolie omdat die elementen daarin niet voorkomen.

Ook bij de varianten in ons assortiment waarin aroma's zijn verwerkt bestaat de basis altijd uit de extra vierge olijfolie. Gebruikers hebben daarmee de mogelijkheid om hun gerechten in één keer op de gewenste smaak te brengen.

Naar de winkel